Mainostajalle

Pages

Haltioissani.

maanantai 30. marraskuuta 2009


Uusi Milk kolahti tänään luukusta. Olen haltioissani. Tuosta ranskalaisten boheeminrennontyylikkäästä tyylitajusta olen kyllä katellinen. Uuuuuh.

Rytmitaju hukassa

maanantai 30. marraskuuta 2009


Hei äidit, auttakaa taas. Kiitän miljoonasti turvaistuinvinkeistä, ne olivat niin perinpohjaisia, että voi että! Mutta nyt on tällä mamalla toinen huoli. Meillä ei ole mitään rytmitajua. Toissa yönä käytiin nukkumaan 02:30, eilen illalla 23:30 ja jokainen vaihteleva kerta jonkinmoisen huudon jälkeen. Muuten ei itketä, mutta kun haluttas vaan vielä leikkiä eikä mitään nukkua.
V täyttää tällä viikolla 5 kk, joten voitaisiin varmasti pikku hiljaa ryhtyä opettelemaan jotain säännöllisyyttä tähän meidän muuten niin järjestelmälliseen elämään. Onko kellään kokemuksia rytmittämisestä ja mikä olisi sillein hyväksi todettu tämän ikäiselle?

Minulla on ehdotus:
herätys 9:30
1. päikkärit 12-14
2. päikkärit 17-18
nukkumaan 22:00

Toimisikohan?

Isi oli viikonlopun nauhotuksissa ja toi eilen niin sympaattisen tuliaisen. Voi mikä kiikkukaulakirahvi! Vkin tykkäsi lutkuttaa sen nahkakorvia.

Joulupaperit pannaan!

sunnuntai 29. marraskuuta 2009


Tänään on ostettu viimeiset joululahjat! Pidimme Vn kanssa paketoimistuokion, joka avuliaan apurin ansiosta venyi aika moni tuntiseksi touhuksi. Tänä jouluna Varpusen perhe EI osta yhtään rullaa joulupaperia, koska ne ovat pahasta. Vanhoja lahjapapereita ja -pusseja saa ja täytyy käyttää. Jos jotain uutta käärettä tarvitaan, sen tulee olla paperin- tai pahvinkeräykseen kelpaavaa (voimapaperi, piirustuspaperi, tapetti, paperipussit ja -kassit jne.) Joulupapereissa on niin paljon väriaineita, ettei ne kelpaa aaton jälkeen kuin energiajakeeseen tai sekajätteeksi. Teimme Varpusen paketointivinkit tälle joululle:

- käytä vanhat lahjapaperit ja -pussit.
- älä tee yksittäispaketteja vaan pakkaa saman saajan lahjat yhteen lahjakassiin.
- koristele simppeli paketti tarroilla, teipeillä ja koristepapereilla.
- ota kaupasta ilmaiset lahjalaatikot ja -pussit vastaan ja tuunaa ne mieleiseksi. Säästät rahaa.
- viikkaa tänä jouluna lahjapaperit talteen ensi vuotta ajatellen.

Joulumyyjäiset

lauantai 28. marraskuuta 2009


Perjantait ovat parasta. Vaikka on äityslomalla, viikko päättyy perjantaihin ja alkaa ihana viikonloppu. Silloin muillakin on aikaa ja parhaimmillaan se tarkoittaa, että äitikin voi saada omaa aikaa.
To do -lista on edennyt hienosti ja jäljellä enää muutama kohta. Tänä iltana viimeistelin tuon joululahjojen ostolistan. Huomenna alkaa mahdoton shoppaus. Antoisa joulumyyjäiskausi alkaa Taikin myyjäisistä ja sunnuntaina Helsinki10:ssä ovat varmasti tämän joulun kuumimmat lahjat.

Tuleville viikonlopuille on myös ohjelmaa mukavasti:

Taikin joulumyyjäiset 28.-30.11.


Helsinki10 29.11-23.12.

Ornamo / Design Forum Finland 5.-6.12.

Fannyn myyjäiset 8.-9.12

We Got Beef 11.-13.12.

Korjaamo 12.-13.12.

Oma kollaasi

perjantai 27. marraskuuta 2009


No niin. Viime yönä kahdentoista aikaan löin viimeisen naulan ja nyt kollaasin alku on valmis. Siihen on hyvä jatkaa keräilyä.
Eilen jo vinkkasin, että kollaasini nimi on Vaikka taivaalta sataisi puukkoja, tulen antamaan sinulle suukkoja. Nättien kuvien ja korttien lisäksi siinä on muistoja elämämme tärkeistä asiosta. Valokuvia suhteen alkumetreiltä ja häämatkalta, molempien lapsuuden kuvat, kipsivalu minun kädestä 5-vuotiaana, Varpun ensimmäinen taulu ja Kyyhkyläiset-lintutaulu, jonka saimme häälahjaksi. Itkevä supermies muistuttaa, että vahvatkin saavat itkeä.

Tauluaskartelua

torstai 26. marraskuuta 2009

Ryhdyin tänään kokoamaan seinäkollaasia ja tietenkin siihen piti tehdä uusi pikkutaulu. Olen kerännyt nättejä papereita talteen: lahja- ja koristepapereita ja jopa kirjekuorien sisäkuosit ovat monesti aikasta kivoja. Helsingin kaupungilta jos saat postia, niin tsekkaappas kuoren nurja puoli. Se on tyylikäs graafinen muunnos Helsingin kartasta. Näkyy tuossa boksissani vähäsen, tuo vihreä pohjainen..
No pilviä ja pisaroita rakastavana puuhastelin taulun: "Vaikka taivaalta sataisi puukkoja, tulen antamaan sinulle suukkoja." Se tulee liittymään siihen minun kollaasiin. Pian näette.

Kollaasit

torstai 26. marraskuuta 2009

Kuvakollaasit ovat olleet ehdottomasti parin viime vuoden suosituin sisustusilmiö. Itsekin olen koonnut useita kymmeniä eikä niiden viehätys kyllä lopu vieläkään. Jaksan aina vaan ihastella ja tutkia näiden kuva-antia. Mielenkiintoisimmissa on tauluja, kortteja, kuvia ja tavaraa, pientä ja isoa sopivassa suhteessa ja siististi sotkussa.
Mietin tuossa V nukuttaessa, jos vaikka huomenna kävisin kaapit ja loodat läpi ja keräisin kasaan hauskoja kollaasimatskuja. Voisinpa vaikka koostaa keittiöön jotain pientä. Siinä olisi huomiselle puuhaa. Mietitään, mietitään.

Suloiset joulukortit

torstai 26. marraskuuta 2009

Jos en tekisi itse omia joulukorttejani, kallistuisin heti näihin Polkka Jamin söötteihin kortteihin. Sami Vähä-Aho on kuvittanut ne tuolviissiin 50-luvun henkeen. Kortteja myy Polkka Jamin www-kauppa ja Helsingissä ainaskin Ateneumin kirjakauppa. Piipahdin tänään Pitkämies sarjakuvakaupassa ja siellä myydään Polkka Jamin t-paitoja, liekkö kortteja tulisi sinnekin kaupan. Se Pitkämies on kiva kauppa ellei myyjä olisi tänään yskinyt siellä kuin viimeistä päivää. Tautinen tiski vei fiiliksen.

Kauppalista

keskiviikko 25. marraskuuta 2009


Ah, tämä Lidl-rinki oli enemmän kuin antoisa! Kiitos kaikille. Palkkioksi kokosin tulostettavan ostoslistan. Joukkoon on valikoitunut vähintään kolmet kehut saaneet tuotteet. Tähtiviivan alla on kokeilunhaluisille vielä kahden äänen suosituksia. Nyt shoppaamaan, Lidlissä tavataan ;)

Lidl - kuin ulkomailla olisi.

keskiviikko 25. marraskuuta 2009


Poor food -osiossani sain vinkin hyvästä kirsikkajogurtista. Kiitän tuhannesti vinkistä ja vaunuttelen huomenna Lidliin!

Olen kuullut kaveriringistä, jossa naiset suosittavat toisilleen Lidlin löytöjä. Mahtava ajatus. Mikähän se on, kun ennakkoasenteet ketjua kohtaan ovat jotenkin niin junttisuomalaiset. Luen itseni mukaan samaan sakkiin. Oudot merkit, hankala kassatiski (muutettu muuten nykyään) ja tuntemattomat tuontitavarat jäävät usein hyllyyn ja kurvaan turvalliseen S-markettiin. Toisinaan menen Lidliin ihan vain hakemaan samanlaista fiilistä kuin olisi ulkomailla kaupassa. Junttiminä.
Rohkea rokan syö ja ehdotan Lidl-rinkiä! Suosita oma löytösi, jota ei muualta saa. Minä olen hakenut sieltä kilotolkulla hedelmämysliä, joka on huomattavasti edullisempaa kuin ässän paketit. Ja siinä on muutakin kuin kaurahiutaleita ja rusinoita. Huomenna testaan myös sen jukurtin. Näinköhän minusta tulee rohkea Lidliläinen.

Kirppislöydöt II

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Kirpparikierros jatkui tänään yhden pienen kuvistusprojektin tiimoilta. Etsinnässä oli hyppynaruja ja kerrankin löytyi juuri sitä mitä etsittiin. Perinteinen kaksivärinen nauha eikä mitään glitterikimalteisia tuppeja. Siis old schoolia. Lisäksi keräilin joululahja-askarteluihin matskuja, joista lisää myöhemmin. Homma on vielä vähän vaiheessa, taloon tarvitaan rälläkkä!
Mukaanhan tarttui tietenkin kaikkea muutakin, kuten tuo söötti kukallinen peltiboksi, 1 e ja pussillinen magneettiaakkosia ja -numeroita, 1 e. V tarvitsee hyvin pian oman huoneen tai meidän koti alkaa näyttää yhdeltä isolta lastenhuoneelta.

PS. Mariannalle kiitos vinkinstä siitä Soul Kitchenin viereisestä Kirppispaikasta. Löysin sieltä kaipaamani vihreät Teema-teevadit ja edulliseen hintaan. Nyt on astiasto kasassa eikä värin lopettamista tarte surra.

Kirppislöydöt

tiistai 24. marraskuuta 2009


Sunnuntain kirpparilla pikkusiskoni oli myymässä näitä purkkeja pois. Pakkohan ne oli pelastaa talteen. Ihanuuksille vaan ei ole tällä hetkellä mitään paikkaa (minkä sisko sanoi jo ostohetkellä, heh). Näin ne jo Vn huoneen piirustuspöydällä kynille ja muulle pikkutilperöörille. Ennen kun Vlla on edes sitä huonetta, niin nököttäköön nyt tuossa keittiönpöydällä. Yhteenhän voisi laittaa vaikka herkkumysliä, toiseen ja kolmanteen...öööh. Kauniit kaikesta tarpeettomuudestaan huolimatta. Minulle tulee mieleen sirkus, karkkikepit ja barber shop.

Matkija-apina ja supervaimo

tiistai 24. marraskuuta 2009
Pisarapilven ihana valaisin tyrmäsi minut täysin ja matkija-apinana koplasin samanlaisen meille. PP vain oli onnistunut saamaan johdot euron kappale - usko tai älä!? Itse tein mielestäni edullisen löydön, kun sain ne 10 e kipale. Ne olivat tuossa Sturenkadulla Vallilan sähkössä ja pyysin liikettä tekemään minulle nuo liitäntäpuuhat, joten sain kerralla valmiin valaisimen. Homma hoitui hienosti. Jos olet katsellut samoja piuhoja Pinossa tai Skannossa, niin säästä euroja ja surauta ratikalla Vallilaan.
Supervaimon supervoimilla vääntämä lohipiirakkakin oli suksee.

Mul on teille aska, ihana on Tas-ka!

maanantai 23. marraskuuta 2009

Tänään saapui eräs yöllinen nettishoppailuni. Olen päättänyt tänä jouluna satsata enemmän teippeihin kuin papereihin. Olen teippihullu ja voin esitellä teille kokoelmani tässä joku päivä. Rullien lisäksi lankesin sööttiin meikkipussiin. Ja miten kivasti kaikki oli paketoitu hauskoihin papereihin. Tottakai viikkasin ne talteen!
I love Tas-ka

Eteisen säilytin

maanantai 23. marraskuuta 2009


Tänään on ollut mahtava päivä. Siasta enää likainen muisto ja oma olo kuin ennen. Sain touhuttua vaikka mitä ja vedeltyä listasta hommia yli. Harvoin ilmestyvänä supervaimona paistoin vielä lohipiirakan miehelle, joten kyllä on ilo tulla kotiin.
Eteisessä meillä on tuollainen entinen tv-taso, kun se ei oikein muualle mahdu. Yhtenä kolmesta kotiimme uutena ostetusta mööpelistä sitä ei raaski hävittääkään. Ja niinkuin kaikki uusi tuppaa hajoamaan, tuonkin oven magneeetti petti vähän väliä, kippiovi oli kissojen niskassa ja mies korjasi sen tyylillään. Katso ennen kuva.
Päätin tänään hoitaa uuden magneetin ja simsalabim, ovi pysyy jälleen kiinni. Vaihdoin mieheni teippaukset hieman toisenlaisiksi. Kaapissa on nyt osa huiveista ja tumpuista, kesäkengät sekä laukut. Kannettomia huivikorejahan meillä ei voi esillä pitää tai muutoin niistä tulee kissojen pesiä. Kurrrr...

To do -listat

maanantai 23. marraskuuta 2009


Jokainen tosijärkkäri varmasti tietää kuinka rakastettavia To do -listat ovat. Niitä tehdään yhtä lailla kamalassa kiireessä kuin tyhjän ajan täyttämisessä. Parastahan niissä on se ylivetäminen. Ah sitä suoritusnautintoa! Töissä listat ovat oikeasti tuiki tärkeitä, mutta jotenkaan en ole päässyt niistä eroon näin äitiyslomallakaan. Nyt vain sisältö on tyhjää täynnä ja listattuna niinkin turhia asioita kuten Vie roskat.

Nyt koitamme kuluttaa pari tulevaa viikkoa aika hissun kissun. Se sikatauti oli minulla sen verran kamalana, että teen kyllä kaikkeni, jotta V voi sen välttää. Pahin epidemia on ennustettu laantuvan parissa viikossa, joten se aika ollaan pitkälti kotona, ei hirveästi vieraita ja nyt jää ne Kukkuluuruut ja muut muskarit muutaman kerran väliin. Äidin huoli helpottaa ja tuskin V nyt pahastuu, jos pariin viikkoon ei kerhoihin mennä. Hillutaan kotona.

Mutta siis takaisin asiaan. Tietenkin päivien kuluksi tarvitsemme To do -listan asioista, jotka ovat jääneet retuperälle ja on nyt aikaa hoitaa kuntoon.

vaihda olohuoneen valaisin
osta 7 energiansäästölamppua
osta liljoja
putsaa uudet purkit
korjaa eteisen laatikoston ovi
suunnittele ja tee joulukortit
tulostuta ja postita joulukortit
osta kynttilöitä
askartele "ne yhdet joululahjat"
sprayaa uudet kannet mustiksi
järkkää lakanakaappi
käy Postissa
joululahjojen ostoslista
hanki hyppynarut, tee legojuttu ja flyerit kuvausta varten
sovi kuvaus (Pisarapilvisein, tämä koskee sinua)
askartele joulunauha ja koristeet loppuun

PS. Kuvana V pussilakanakokoelmasta (hänellä siis kuusi kappaletta, vanhemmilla kolmet, hmmm..) yksi äidin lemppari. Ostin joskus Marimekon ystävänmyynnistä Louekarin valmiin sisustuskangaspalan. Surautin siitä Varpulle pussilakanan ja tyynyliinan. Tykkään.Vallilapäivä

sunnuntai 22. marraskuuta 2009


Tänään lähtivät loput tavarat kiertoon! Olimme mummin, kummin ja kaverin kanssa myymässä Vallilassa ja nyt ovat nurkat ja komerot tyhjinä. Ihanaa. Ostin itselleni 'omasta pöydästä' hienot purkit, jotka kuvaan huomenna, kun olen putsannut ne. Laitetaan siksi aikaa tämä kirppislöytö. Kyllä äidillä pitää aina essu olla!

Onnea mummi!

lauantai 21. marraskuuta 2009
Tänään oltiin mummin synttäreillä. Siellä oli täytekakku, joka oli possu. Se sopi äidille.
Proudly designed by Mlekoshi playground