Mainostajalle

Pages

Tyyliniekat

keskiviikko 31. maaliskuuta 2010Käykääpäs ihastelemassa Edholm ja Ulleniusen tyyliä. Tuota suklaata kelpais nakertaa ja miksi minulta on mennyt ohi nuo Ikean kankaat. Varsinkin tuo alin. Voi mahotonta miten stailia ja minun makuun! Edholmullenius

You need to check what Edholm and Ullenius have done. That chocolate is in too cool package and why I haven't notice those Ikea's fabrics. Specially that lowest. How super cool style!

K I I T O S K A U N I S

keskiviikko 31. maaliskuuta 2010


Kiitos kaikille U U D E N K O D I N -onnittelijoille. Minä en arvannutkaan minkälaisia Helsinki-tuntijoita teissä onkaan. Menin möläyttämään tuon korttelivinkin ja ihan kohta paljastuu liikaa. Ajattelematon hätähousu kun olen. Poistin edellisen postauksen, niin pysyy joku yksityisyys. Ei se mitään teille ihanaiset vakkarilukijat, mutta ihan koko maailman ei tarvii osata meille (sanoi rakas aviomieskin). Tottahan se.
Uuteen kotiin pääsemme alkukesästä ja eka tietenkin rempataan hulluna. Lupaan teille, että materiaalia on tiedossa. Mielettömät mahdollisuudet ennen-jälkeen juttuihin. Voi kääk! Mistä sitä nyt aloittaisi tuon suunnittelun...
Ostin Stockmannilta aiheeseen sopivaa teippiä.

Thank you all for congratulations of NEW HOME! I didn't knew that there so many Helsinki-specialists. I slipped city block's name and soon we don't have any privacy left. I don't mind that You, my permanent readers know more about us, but maybe whole world don't have to know where we live (says also my dear husband), heh. That's true.

We will move to the new home in early summer and first we sure do some renovating. I promise there will be much before-after material! Kääk! Where should I start the interior designing...

Eko-ostoksilla

keskiviikko 31. maaliskuuta 2010Meillä oli eilen V:n kanssa sisustusliikekierros. Tikau on muuttanut Vuorimiehenkadulle ja käytiin katsomassa uusi liike. Siihen yhteyteen tulee vielä pikkukahvilakin, mahtavaa. Voikun oli nätti ja paljon taasen ihanaa tavaraa tarjolla. Ostettiin Varpulle tuollainen söötti hippo, 21 e, joka aukeaa matkatyynyksi. Tietenkin luomupuuvillaa.
Iltapäivästä saatiin isi mukaan ja piipahdettiin vielä Kierrätyskeskuksella. Siellä törrötti 5 e:lla Tamtam-jakkara (Henry Massonnet 1968). Onhan tuo hurjan värinen, mutta mä uskon, että se löytää kyllä paikkansa...

Yesterday we took furnishings shop tour with V. Tikau has moved to the new address. Shop was pretty! I bought such a cute hippo, 21 e, to V. It opens as a travel pillow. And organic cotton of course.
Dad joined us in the afternoon and we went to Kierrätyskeskus. There was old Tamtam stool (Henry Masson, 1968) only 5 e. It's almost too crazy color for me, but I believe it will find a place...

Hyvä Suomi.

tiistai 30. maaliskuuta 2010


Oletteko huomannut, että meidän Palasetejä myydään Habitatissa. Ja nyt on kerrankin uskallettu oikein laittaa väriä. Hyvä!

Have you noticed that you can buy Palaset-products (made in Finland) from Habitat. And finally in great colour! Good, good!

Neiti Etsivät

maanantai 29. maaliskuuta 2010


Hei toverit, nyt minä haluan kolme tuollaista suurta, kannellista peltilaatikkoa, mutta mistä ihmeestä minä ne saan? Kokoa voisi olla noin 40 x 40 x 40 cm, siis saa olla isommatkin. Niihin tulisi kenkiä eteisessä. Ikeassa oli joskus tuollaiset sinkkiset eikö vaan, mutta eipä ole enää. Maalaisin ne vaikka itse mustiksi. Ehdotelkaa, jos muistatte jossain nähneenne. K I I T O S .

Ja anteeksi, jos joidenkin kommentit eivät ole tulleet julki viime aikoina. Bloggeri hämää, että minulla on julkaisemattomia kommentteja, mutta kun menen sinne, niin tyhjää täynnä. Outoa.

Have anyone seen this kind of boxes? I would need three boxes for shoes, but can't find. I remember that ikea had few years ago something like this, grey if I remember correctly. But no more...

Piirustuskaappi

maanantai 29. maaliskuuta 2010Kattokaapas mikä löytyi! Witreltähän saa kaikkea konttoritavaraa ja kalustetta, niin vilkaisin huvikseni mitä uutta sinne on tullut. Mamma mia mikä piirustuskaappi. Tuollanen olisi kyllä ehdottoman tyylikäs. Niitä itse piirustuksia ei ole kyllä niin paljoa, että tuolle olisi sellasta ihan oikeata käyttöä. Ja onneksi tuo valkoinen ei ole umpivalkoinen vaan kuulto, niin ei tarvinnut tilata ihan samantien. Pistetään myssyyn.

Check out what i found. Witre sells office stuff and things like that, so I just checked what new they might have. I found great drawing drawer. Isn't it nice? That isn't total white, it's little bit translucent (?), so I didn't order it right away, heh. And even we don't have so many drawings or space to that.

Hyvä sunnuntai

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010
Hyvää huomenta. Meillä on nyt ollut viikon uusi rytmi. Varpu ryhtyy nukkumaan 19:30 ja herää aamulla kuuden aikoihin. Mitään opettelua tähän ei tullut, yksi ilta hän vain torkahti vellin jälkeen ja heräsi aamulla. Se meni helposti.
No asuntoasiat eivät sitten menekään helposti. Me ollaan kierretty nyt niin monta näyttöä että. Käyty vilkaisemassa uudet heti ja niiden välissä kuukausi tolkulla myynnissä olleet asunnot. Ilmoitukset on selattu satakymmenen kertaa läpi, jos niistä nyt kuitenkin ois johonkin. Ihan oksettaa. Aamukahvilla lohduttaa tuo Tukholmalaisten kyyhkyläisten opus.
Käytiin muuten joku aika sitten katsomassa se M.C. Escher. Menkää ihmeessä viettämään sunnuntaita sinne, jos ei ole muuta. Me mennään mökkimessuille.

PS. Kiitos kaikille kaiutinasiantuntijoille. Käytiin eilen koekuuntelemassa ja nyt ovat loppusuoralla Aureliat ja Amphionit. Kiitos, kiitos korvaamattomat!

Good morning. We have now a new rhythm. Varpu gets to sleep about 19:30 and wakes up in the morning at 06:00. We didn't have any learning to this, one evening she just fall a sleep after gruel and woke up at the morning. It was easy.
Well things with new home do not go so easily. We have visited tens apatments at all around downtown. New ones and those which been weeks on sale. Nothing. We have read announcements hundred times if there will be something what we haven't notice. Makes me sick! This book brings comfort to our morning: Stockholm's love apartments.
Some time ago we visited M.C. Escher's exhibition at Amos Anderson. Go to spend the Sunday there, if you don't have anything else. It's nice one! We will go to the "summer cottage -fairs".

Musapöntöt

perjantai 26. maaliskuuta 2010


Bose: Acoustimass® 3 speaker system (440 e/setti)


Genelec: 8020A Aktiivinen 2-tiekaiutin (365 e/kpl) tai hitusen isompi Genelec 8030A Aktiivinen 2-tiekaiutin 8030A (556 e/kpl)


Amphion: Helium 3 (325 e/kpl)


Amphion: Ion (350 e/kpl)

En ymmärrrä kamalan paljon kaiuttimien päälle, mutta sen tiedän että nuo vanhat mustat möhköt eivät tule seuraavaan kotiin. Sillä sipuli. Löysin neljät silmääni sopivat pömpelit musiikin kuunteluun. Emme siis todellakaan aio tehdä mitään kotiteatterihässäkkää. Ne on juntteja. Hei kaikki hifistelijät, tai nykyään vissiin high endailijat, mitkä noista sopisivat teknisiltä vaatimuksiltaan parhaiten pieneen olohuoneeseen ja ihan tavalliseen musiikin kuunteluun? Ja siis Bosen settiä lukuun ottamatta muita tulisi kaksi kipaletta. Kiitos avusta tietäjille!

I don't understand much about speakers, but I do know that those old huge black uglies do not come to the next home. I found four suitable and beautiful one for music listening. We really don't want any home theater things. Those are stupid. Now all hifi guys, which of these would fit best in a small living room and for a normal music listening? Thanks for your help!

Paja

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010
Lupasin palata myöhemmin siihen perjantaiseen Marimekon tapahtumaan. Tiedätte Juju ja Maja -kirjat eikö vaan? Tai jos ette, niin ottakaa selvää välittömästi. Kirjojen tekijä Mari Savio on nyt järjestänyt ensimmäisen Paja-tapahtuman Marimekon kanssa. Juju, Maja ja Paja. Hyvät nimet! Me oltiin vähän niiko koekaniineina Vn kanssa Pajassa. Siellä puuhastellaan aina jokin hauska tuote, jonka on ennalta suunniteltu, ohjeet ja kaavat saa paikan päällä ja kankaat tietty Marimekolta. Hauskinta tässä on se yhdessä puuhastelu. Ompelukoneet surrasi, ku ensimmäisessä Pajassa teimme tuollaiset vinkeät pehmo-oliot! Isommat lapset tekevät itse, meillä ei V ihan vielä kyennyt, joten äiti auttoi.
Pajoja tulee jatkossa lisää ja ettei ois pelkästää meidän äitien ja lasten iloksi, niin niitä tulee vissiin sellaisia muoti- ja sisustusaiheisiakin.
Mukavan yhdessäolon lisäksi saatiin tapahtumasta vielä mahtikassillinen kaikkea ihanaa: Marimekon kankaita ja tuotteita, Marin Maja-kirja sun muuta. Eilen vielä tulla tupsahti Kati Rapian (kirjojen kuvaaja) ottama kuva Varpusta ja hänen "lintukirpusta".
(Nuo harmaat faggarit ostettiin Vlle perjantaina, siksi kuvassa)

I promised to tell you later about that Marimekko's event. Do you know Juju and Maja-books? if you don't, you should do it immediately. Book's writer Mari Savio has now held the first Paja-workshop with Marimekko. We took part in it last Friday. We made pre-designed little product there. It sure was fun! Sewing Machines sang when kids made their own creatures. V couldn't do her own so mother helped. These Pajas won't be only mothers and childrens delight - interior design and fashion Pajas are coming soon. Yesterday we got Kati Rapia's picture of Varpunen (=sparrow) and "bird flea". Thank you!
(We bought those grey faggars = jeans+leggings on Friday to V)

Arvonta suoritettu

tiistai 23. maaliskuuta 2010


Aamupalalla, muussatun banaanin lomassa, suoritimme arvonnan. Koska kommentoijia tähän pinta-ala-aiheiseen gallupiin oli paljon, päätimme jättää lappujen askartelun väliin ja siirtyä matemaattisempaan malliin leikkinumeroilla. Tällä epäloogisella arvonnalla selvitimme kommentoijan sijanumeron. Ensiksi Varpu arpoi onko voittajaluku ykkösiä, kymmeniä vai satoja. Alkukarsinnan voittajaksi selvisi kymmenluku. Sitten arvoimme kaksi numeroa, ensin tuli 1 ja sitten 2. Aika järjestelmällinen onnetar.
Tidit tidii eli voittaja on kommentoija nro 12. Laitappa Elosalama meiliä, niin kultainen kirjanmerkki Varpunen lennähtää luoksesi. (Huom. ei aitoa kultaa).
PS. Äidillä on todella terveellinen aamiainen.

This morning we had huge lottery breakfast with mashed banana. We got so many comments that we decided to forget a lottery tickets. We made the lottery with Varpu's play numbers. This illogical lottery clarified commentator position number. It was mathematically too difficult, so I don't even try to explain it in English, heh hee. Something about ones, tens and hundreds and after it ten's different numbers. Anyway winner is commentator number 12! (Systematic Lady Fortune) Elosalama, send me a mail and golden sparrow bookmark flies to you. (Note: not real gold).
PS. The mother had very a healthy breakfast.

Synttäreillä

tiistai 23. maaliskuuta 2010
Varpu oli eilen kummitädin synttäreillä. Äiti teki lahjaksi muffineja.

Yesterday Varpu was at the birthday parties. Mother baked cupcakes as a present.

K I I T O S

maanantai 22. maaliskuuta 2010Tuo mun edellinen postaus oli suksee! Kiitos kaikki, kun vastasitte - teitähän on ihan hirmusti. Ja miten mielenkiintoista lukea kaikkien teidän asumismuodoista. Lopputuloksena se, että me asutaan kyllä superpienesti teihin moniin verrattuina, mutta tää taitaa kuitenkin olla se meidän juttu. Olen niin kiitollinen ja innoissani aktiivisuudestanne, että järjestän tuosta arvonnan. Keksin jotain pientä palkinnoksi ja suoritan sen huomenna.

Meillä oli oikea aktiiviviikonloppu. Perjantaina oltiin Marimekolla puuhastelemassa ihan älyttömän hauskassa tapahtumassa, josta teen ihan oman postauksen lähipäivinä. Kotona tehtiin pahvilaatikosta robotti, mikä ei ollut suksee. Varpua ei naurattanut.

Eilinen sunnuntai meni sitten jälleen asuntonäytöissä. Kolme kotia kierrettiin - anti surkea. No Töölössä liikuskellessa satuttiin vanhan tavaran liikkeen muuttomyyntiin. Löysin Tapiovaaran Lukki-tuolin (1951) kahella kympillä. Käsinojiin täytyy vaihtaa uudet kankaat, muuten aivan priima. Lukki-tuoli on aikanaan suunniteltu Helsingin Teknillisen Korkeakoulun opiskelija-asuntoihin Teekkarikylään, joka valmistui 50-luvun alussa. Tuolin uutuus oli yhdistelmä muotoon puristettua vaneria ja taivutettu metalliputki.

My last subject was a success! Thank you all for the comments. It's so interesting to read all your way of living. The end result is that we live in super small home compared to many of you, but I guess it's "our thing". I am so grateful and excited about the activity so I will organize lottery. We find out the winner tommorrow. And the price also, heh.

We had a real active weekend. We took part in one very nice happening at Marimekko on Friday, I write about it later. At home we made a cardboard box robot, which was not so success. Varpu didn't laugh.

Yesterday we went to the housing of displays again. We checked out three homes - yield: poor. Well at Töölö we found one antik shop's "moving sale". I found Tapiovaara's Lukki-chair (1951) 20 euros. Chair's arms will need new fabrics, otherwise it was very good condition. Lukki-chair is designed for the Helsinki Technical University's Student Village, which was completed in the early 50s. The chair was the novelty of the combination of molded plywood and bent metal tube.

Paljonko tilaa?

perjantai 19. maaliskuuta 2010


No niin, tulossa gallup, tämä asuntojahti kun saa nyt vuorostaan pohtimaan pinta-ala-asioita. Varpuset ovat mahtuneet hienosti ahtaalle kuin mitkä, mutta tilannehan ei ole sama muutaman vuoden päästä, kun tuo tirpana tarvitsee lisää tilaa. Hassuinta tässä toivottomassa asunnon etsinnässä on se, että lisätilasta haaveilevat lähtevätkin kohta vuokralle tätä pesää pienempään pönttöön.

Mutta siis paljonko teillä on kodeissa neliöitä ja asukkeja? Tässä tiukassa hintakilpailussa joutuu miettimään sitäkin, että avarista ja suurista huoneista nautiskeleva kohtaa joku päivä putkiremontin ja julkisivujen maksun niiden ihanien neliöiden mukaan. Ja kuinkas se suu sitten pannaan, kun samaan 10 vuoden sisään tehdään molemmat iso rempat 80 neliön mukaan. Alaspäin. Veikkaisin.

Meitä on nyt 2 aikuista + vauva = 48 neliötä = liian pieni. Entä teillä?

Here is a a poll! This apartment yacht turns to consider the square meters. Varpunen-family have nicely fit in small apartment, but that can't be the same a few years from now, when Varpu needs more (own) space. The funniest in this desperate house search is that the extra space dream turns soon to a even smaller rent flat.

So how much do you have space and people in your home? In this house hunt you have to think that all those lovely empty spaces will cost huge amount when the house needs facade or water pipe + sewerage renovation. What can you do if you get in 10 years both huge renovations and have 80 square meters...bankruptcy.

Now we have 2 adults + baby and 48 square meters = too small. What about you?

Thank you Tiger!

perjantai 19. maaliskuuta 2010Mamma mia! Kiitos Tiger huomiosta ja ihanasta leikkuulautaideasta. Ollaan niin otettuja, että!

PS. Kellään pistosahaajamiestä?

Mamma mia! Thank you Tiger for mention. And for soooo lovely idea of bread board! We are so happy!

Kaaos. Täältä tullaan!

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Nyt se on alkanut. Mikään ei ole turvassa. Omat lelut ei kiinnosta, alahyllyt tyhjiksi, pahvit ja pullot keräysastioissa on niin paljon mielenkiintoisempia että! Samoin nuo jättiläishelmet, niin ihanat. Tervetuloa kaaos, sinua onkin odotettu.
Katsokaa mitä marssi ikkunan alta jono, kun pakkastilannetta vilkaisin. Oho.

Now it has started. Nothing is in safe anymore. Own toys are not so interested than cardboards and glass bottles in a recycle boxes. So are those mothers huge pearls, so lovely. Welcome chaos, we've been waiting for you.
Take a look what I saw from the window. There were many of those. Oops. Scary at the morning.

Varpunen on äimänkäki

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010


Aamiaisen lomassa etsittiin mustia pilkkuja. Siinä unohtui puuro sun muut.

We looked for black spots among breakfast. Porridge didn't tasted at all..
Proudly designed by Mlekoshi playground