Mainostajalle

Pages

Vappu

perjantai 30. huhtikuuta 2010
Oltiin eilen jälleen Marimekon Pajassa. Tehtiin vappuhattu ja kruunu.


Hauskaa vappua kaikille!
t. Varpuset


Yesterday we took part to Marimekko's Paja. We made May Day's hat and crown. Merry Labor day to everyone!

Mielummin Mocca-amateur

torstai 29. huhtikuuta 2010Nyt on kritiikinpaikka. Onko joku muukin sitä mieltä, että Moccamaster ei todellakaan ole huippukeitin? Kyllä se kuuman kahvin keittää, mutta siihen se sitten jääkin. Mä olen niin kettuuntunut tuohon meidän laitteeseen. Alun alkuakaan ei tippalukko ole pitänyt ja aina on työtaso ja lämpölevy ihan kahvissa. Valitin tietenkin maahantuojalle ja sieltä tulikin salamana uusi suodatinpussisuppilohässäkkä ilman sen suurempia selityksiä, kiitos siitä. Mutta eipä toimi yhtään sen paremmin. Tuossa mallissa siis valikoidaan suppilon tippalukosta joko raksi, puolipallo tai pallo. Ihan p***a. Lisäksi se lasikannu pissii, kun on täynnä. Ensimmäinen vieras saa aina kahvit pöydälle. Kiva.
Eilen sitten töissä tutustuin mallin termosversioon. Vielä surkeempi. Kun kahvi on tippunut termariin ja siihen laittaa sen korkin päälle, niin kannu ei mahdu enää laitteeseen vaan pitää jättää tököttämään siihen keittimen viereen. Ja niin p***a kuin se tippalukko on, niin siinä se sitten iloisesti tiputtelee vieressä suoraan olemattomalle muoviläppäalustalle ja pitkin pöytiä.
Sataa vettä ja kiukuttaa eikä tuo aamukahvin keitto ainakaan piristänyt.

Moccamaster is crap! Too angry to translate. Here's help: http://translate.google.com. I go to snarln on my own...

Kevättä.

torstai 29. huhtikuuta 2010Ruotsinlaivaflunssan jälkeen uskallettiin eilen jo hieman ulkoilemaan. Käytiin Vn kanssa äidin työpaikalla. Matkalla nähtiin ekat leskenlehdet. Olipa nättiä.

Yesterday we went first time out after Stockholm boat flu. We visited mothers workplace and on the trip we saw the firsts coltsfoots. Those are so pretty.

Rattaat

maanantai 26. huhtikuuta 2010Kesäpelit valmistuivat! Saimme sukulaisilta vanhat rattaat sijoitukseen ja lupasin pitää niistä hyvää huolta. Palttiarallaa 30 vuodessa oli rattaat saanut hometahroja ja ruostetta, joten patapata viuhui ja piimä haisi. Eka piimäerä ei tuottanut toivottua tulosta, joten noudatin toisessa erässä 24 tunnin sääntöä. Siinä ajassa piimän bakteerit syövät homeen puts plank. No muutama täppä jäi, mutta niissä ei ainakaan enää home elä. Istuinpahvi oli myös aikamoinen sienirihmasto, joten se lensi mäkeen ja tilalle isi teki taipuisasta vaahtoPVC:stä uuden. Pehmusteeksi ja pepun lämmikkeeksi vaihdettiin retkipatjanpala. Ne täytteet eivät sadetta säikähdä eivätkä homehdu. Muutaman pahimman tahran peitin tummanruskeilla tilkuilla ja loppuviimeeksi kanttasin kankaat uudella tummanruskealla nauhalla. Hienot tuli. Ihan kuin tuo kirahvi.

Old->new. We got this old stroller from our relatives and I promised to take good care of it. In 30 years stroller had grown some mould stains and rust. I cleaned the mould with sour milk (in 24 hours sour milk took most of the mould away). The sitting plate had also gone bad so father Varpunen crafted new one from plastic. Padding was made out of trek mattres. I used brown patches to cover some remaining stains and sew brown ribbon around the edges. Outcome was sweet. And so is the giraffe.

36 päivää uuteen kotiin

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Minä en jaksaisi odottaa millään enää. Vielä 36 päivää uuteen kotiin ja sitten remontin, osa 1, kimppuun (putkiremontin myötä osa 2 tulossa siis vuoden sisään). Sisustuksen olen suunnitellut jo (liian) monta kertaa. Kaikki uuden kodin ostokset joutuvat suoraan muuttolaatikoihin enkä pääse hypistelemään niitä kun vasta juhannuksena. Tässä pientä ideointia Vn huoneesta, katsotaan kuinka monta kertaa nämä vielä muuttuvat.

I can't wait. It's 36 days to a new home and then starts huge renovating project vol 1 (vol 2 comes with water pipe repair in a year.) I've made very (too) many interior designs. All new shoppings goes straight to the boxes to wait the new home. Here's few ideas about V's room, let see would it be anything like this in mid-summer.

Näillä huojutaan kohta.

lauantai 24. huhtikuuta 2010Varpu on nyt ruennut seisoskelemaan ja auttaen tulee jo muutamia askeleita. Meillä on tähän saakka tassuteltu Glidersin tukevilla nahkakengillä, jotka saimme kierrätettyinä lahjaksi. Ihan älyttömän hyvät vaikka ei ehkä ne hyllyn kauneimmat. Ne aukeavat tosi avonaisiksi, joten jalan saa sinne kiukuttelematta sisään ja nauhat kiristyy vaivatta. Lesti ja pohja on niin jämäkkää, että niillä seisoo tukevasti varmasti puolivuotiaskin. Niillä sitä nyt huojutaan meillä.
Mutta niiko arvaatte täytyyhän äidin saada vielä toisenmoisetkin kengät Varpulle kesäksi. Reebokilla on aika päheet tennarit ja näyttäisi, että ne on tehty niin äidin kuin Varpun makuun. Brandosilta saa 29 eurolla ja ilmaiset postarit sekä vaihtomahdollisuus. Kiinni veti!

Varpu knows how to stand and can take few steps with some help. Now we have very good Gliders shoes which we got as a present and those are one kid's used. The shoes are so robust that those almost make you to stand. But as you can imagine mother wants another shoes for Varpu. I found very cool Reebok sneakers and those are totally mother's and Varpu's style! From Brandos and only 29 euros postpaid (and easy to change if needed). Those are on their way...

Ällönnäköinen projekti

lauantai 24. huhtikuuta 2010
Äiti aloitti projektin. Näyttää kuvottavalta. Kiitos sukulaiset, kiitos 70-luku, kiitos piimä. Katsotaan mitä tulee.

Mother started a project. Looks disgusting. Thank you relatives, thank you 70's, thank you sour milk. Let see what comes out.

Humputeltiin Stokiksessa

perjantai 23. huhtikuuta 2010Humputeltiin päivä Tukholmassa, oli mukavaa! Saatiin ähky, kivoja tuliaisia ja Vlle nuha. Kiitos sponsoroinnista mummi!

We had a day in Stockholm. Ate too much, got nice shoppings and cold to V. We had a very nice time. Thank you grandmother!

Ostosharjoitus

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010
Käytiin eilen vähän kaupoilla harjoittamassa shoppailua tulevaa matkaa varten. Äiti sai toivomansa uuden siivilän ja litran mitan uuteen keittiöön. Näyttääpäs ne kivoilta. V sai ekan uikkarin, 4 e, UFF. Kyllä kelpaa nyt stadikalla taaperrella.
Kohta lähdetään laivalla Tukholmaan. Heihei hetkeksi.

Yesterday we were shopping - little training before a shopping trip to Stockholm. Mother got a new stainer and 1 litre measuring dish. Nice. V got her very first swimsuit, 4 e from UFF. Looks cool at swimming stadium.
Soon we take a trip to Stockholm. Bye, bye for a while.

Onko merimies kotona?

tiistai 20. huhtikuuta 2010Elämä jatkuu. Aika parantaa. Nyt eteenpäin kauniiden muistojen kanssa.

Donna Wilsonin uusi kevätmallisto SCPlle on hurmaava. Katsokaa nyt noita käsin koristeltuja koiriakin. Tiedättekö te noiden koirapatsaiden tarinan? Jos minä muistan oikein, niin ennen vanhaa merimiesperheessä oli tuollaiset koirapatsaat ikkunalla. Kun mies lähti merelle, patsaat käänettiin katsomaan ulos, ja kun mies oli talossa, koirat olivat käännettyinä sisälle päin. Ei vissiin kannattanut tulla häiritsemään. Hmmm. Kenelle se merkki sitten oli, ööh. Muille kylän miehille? Tätä ei tarina kerro.

Life goes on with beautiful memories.

Donna Wilson's spring collection for SCP is charming. Look at those awesome hand painted dog statues. Do you know story of those? If I remember correctly, in old times sailor familes had those on a window board. When sailor was at sea, dogs stared out and when sailor was in home, dogs were turned to look inside the house. I guess the couple didn't want any interruption, heeh, but from who? Another village men? Heh. The story didn't tell.

Huivi ja ikävä.

maanantai 19. huhtikuuta 2010Kyllä on surullinen olo. Tässä arjessa huomaa ne kohdat, missä rakas kissa on ollut mukana ja nyt vain outo tyhjyys. Miten luopuminen voi olla näin vaikeaa? Kiitos kaikille osanotosta, ne antavat voimia. Taivaskissa runo on kauneinta mitä surussa voi lukea. Kiitos Pikku-Pihlaja.

Taivaskissa

Olen avaruuksien kissa,
olen kissa ihmeellinen.
Olen unien, tähtien kissa,
tulin takaa pilvien.

Minä rakensin teille talon,
jossa paljon rakastetaan.
Nyt takaisin lähden,
mutta palaan uniinne toisinaan.

- Kaarina Helakisa

Minun on pakko laittaa tänne jokin muu kuva. Heti kun blogin avaa, niin itku tirahtaa silmiin, kun katselee Kasperin katsetta. Kamala olo. Jotain muuta on vain ajateltava. Ompelin illalla vanhasta flanellipaidasta Varpulle huivin. Lähdetään kohta ulos, kun kotona on ahdistava olo.

Feeling sad. Something is missing. Kasperi's picture makes me cry. Need to think something else. I made a scarf from old flanel shirt.

Kasperi-kulta 29.5.1999-18.4.2010

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Olet ikuisesti mielessämme kultapieni. Sinua parempaa kissaa ei olisi voinut olla.

Muuttomyynti

lauantai 17. huhtikuuta 2010

KITSCH KITSCHENIN KUKKAKASSI
35X32 CM, KERNIÄ
20 E MYYTY

SHAKKI-TAMMI-MYLLY 8 E MYYTY


ALBUMI 5 E MYYTY
ALBUMI 5 E MYYTY


VANHA TERMOSPULLO
K. 40 CM
20 E


RÄIKYVÄ TAMTAM
10 E MYYTY


LAMPPU, MUOVIKUUPPA
25 E

Nyt tyhjennetään nurkkia jälleen. Tuollaisia isoja albumeja on askartelijoille. Tapetilla päällystetyssä valkoiset sivut ja silkkipaperi, mustassa mustat kartongit ja rullaselkä. Tamtamin vihreys on tuottanut miltei unettomia öitä, heh, joten kaupan on kuitenkin. Kantopalkkaa otan hieman omalle löydölleni. Vanha shakkikin on jäänyt täällä perheessä pelaamatta, kun eka erä päättyi perheriitaan. Ja muutakin löytyy ja lisää vielä Huuto.netissä ja siellä Vallilassa sitten toukokuussa.
Jos jokin kiinnostaa, niin laita meiliä: pikkuvarpu@gmail.com
Ostos pitäisi hakea itse Kalliosta ja maksaa tilille tai tasarahalla noutaessa.Proudly designed by Mlekoshi playground