Mainostajalle

Pages

Askeettisesti

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Terveiset uudesta kodista. Tuli ex tempore muutto ja nyt ollaan taas eri kodissa. Pienessä, mutta valkoisessa, hyvä niin. Tavaroita meillä ei ole, äidiltä haalittiin matto, kaverilta patja ja kiitos Marimekon lahjakassin sisällön - meillä on pari astiaakin. Putkiremontti on katastrofi. Kerron, kun toivun.

Regards from a new home - again. Water pipe renovate is in chaos, I'll tell you later. Now we have a very small home and no furnitures etc. at all. Only few cups and glasses from Marimekko gift bag, thanks to them.

Käsityökerho

maanantai 21. maaliskuuta 2011


Lauantainen käsityökerho Marimekolla oli suksee ja siitä enemmän myöhemmin. Sunnuntaina meno jatkui mummolassa ja sain päällystettyä kirppiskankaalla yhden vihkon.
Käytiin tovi sitten Emmassa katsomassa se Miro ja samalla siellä lelumuseon puolella. Siellä on sellainen hauska heppatalli, jossa on pilttuu pullollaan keppihevosia. Me vähän innostuttiin mummin kanssa niistä. Tässä on yksi meidän laumasta, 4 muuta jäi mummolaan. Ja niitä vain tulee lisää. Kannustan mummia perustamaan kohta oman heppakaupan!

Handgrafts Sunday. I covered a notebook with fleamarket found fabris. We also made horses with my mom. This one moved to our place, five more is staying still in grandmother's place. I encourage her to start a horse shop!

For Japan with love

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Huh, mitä menoa.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011
photos Petra Bindel / Dwell


Anteeksi. Nyt ei ehdi. Ei millään. Sen verran vauhtia elossamme, että jossain tiloissa pystyin esimerkiksi blackouttaamaan pankkikorttini tunnusluvun, sen jota käytän päivittäin noin 4 kertaa. Taotaan, kun rauta on kuuma, niiko vanha rakas mummo tapas sanoa.
Pienimuotoinen tilanneraportti kuitenkin Varpusten lainapesästä. Kotimme on nyt ilmestynyt Dwell-lehteen ja esimakua saa heidän nettisivuiltaan. Siellä kylläkin vain osa kuvista, mutta makupaloja lehteä odotellessa.  Hauskintahan tässä on se, että he halusivat tulla kuvaamaan ennen remonttia, mutta huippukuvaaja Petra Bindelin käsissä ei tuo keittiökään yhtään pöllöltä näytä.
Toinen mukava uutinen on se, että äiti Varpunen on jatkossa Marimekon suunnittelukilpailussa kymmenen parhaan joukossa. Pisara-säkkituolini/tyynyni pääsee nyt lauantaina valmistukseen ihan Marimekon ompelijoiden avustuksella. Innoissani menen sinne puuhaamaan ja pidän teidät ajan tasalla miten veikeätä oli!
Töissä on mukava hurry päällä, josta luonnollisesti en voi täällä sen enempää hehkuttaa, mutta sanonpa vaan, että kannattaa olla tarkkana. Monessa suhteessa.

Dear English readers, sorry this hurry. I have to recommend Google translate...

Terveiset retkeltä

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011
Onnenpäivä

perjantai 4. maaliskuuta 2011   


Tämä päivä oli ihan kuin äitiyslomalla. Päiväkoti oli suljettuna ja vietin päivän Varpun kanssa. Aamulla pakattiin reppu ja lähdettiin perinteiselle kirpputorikierrokselle. Vaille viisi tultiin kotiin ja takana ainakin kahdeksan aarreaittaa. Voi että me tytöt nautittiin. En ollut pitkään aikaan ehtinyt kiertelemään kirppareita ja viikonloppuisin en periaatteesta mene rattaiden kanssa tukottamaan Valtteria sun muita. Tänään kierreltiin entisten kotikulmien lempipaikat ja monta aarretta tarttui mukaan. Varpu sai vanhat sakurat, leikkiastioita, puupalikkakaupungin, minä patalappuja (kuvan joukossa omakin tekele), maljakon, jonka kuvittajaksi paljastui Björn Winblad, leikkuulaudan, ihastuttavaa ristipistofiiliskangasta, suuren ja vanhan Arabian valkoisen kulhon ja isot päreihanuudet, jotka logistiikkasyistä jäivät matkalla mummolaan. Kuvailen noita puuttuneita joku päivä sitten. Lähden hiplailemaan löytöjä ja syömään Varpun kokkailuja muoviastiolta.

Free day, fleamarket finds. Perfect day with Varpu!

Keittiön koneet

tiistai 1. maaliskuuta 2011Nyt on kodinkoneet tilattu ja perjantaina tulee keittiön puuseppä kylään. Astianpesukoneeksi otettiin Miele, kun niillä pääsee miltei maailman matalimpaan, 4 cm:n sokkeliin (kun minusta se 15 cm on turhaa ja rumaa). En ymmärrä miksi kukaan on alkuaankaan suunnitellut sitä niin korkeaksi ja että se on vielä muotoutunut standardiksi. Jos nyt halutaan suojata ovia vaikka imurin kolhuilta, niin ei meidän suutin ole ainakaan yli tuon 4 cm:n. Sillä sipuli.
Uuniksi otettiin valkoinen Smeg ja jääkaapiksi tuo ihanuus yhtenäisellä ovella. Lieden ostaminen olikin hieman hankalampi. Jos nyt hyvin käy, niin valkoinen kahden keittotason induktio tulee matkalaukussa Ranskan "gigantista" kaverin mukana, kun mikään suuri merkki ei ole hoksannut sitä rueta valmistamaan saatikka Suomeen myymään. Kyl on markkinat.
Proudly designed by Mlekoshi playground