Mainostajalle

Pages

Mökkiastiat

sunnuntai 28. lokakuuta 2012
Piipahdin tovi sitten reissussa Amsterdamissa. Ostin sieltä vähän astioita mökille ja tuossahan ne vielä käärepapereissa odotteli, kun tämä aikataulu hitusen venyy. Astiat on valmistettu bambukuidusta ja maissijauheesta ja 100% kierrätettäviä. Samettinen tuntu ja pehmeät värit, sopivat kyllä kesähuoneeseen sitten jossain vaiheessa.

Avec

sunnuntai 21. lokakuuta 2012


Hei vinkki Aveceja etsivälle. Käytiin eilen sattumalta Anttilassa ja siellä oli menossa jotkut greisit päivät. Jos joku muukin on kaipaillut tämän kuvion perään, nyt siellä on erä myynnissä edullisesti. Ja huomasin, että samoja saa myös Iittalan nettikaupasta nyt niin kauan kuin tavaraa riittään. Hakekaa pois.

Etsintäkuulutus: nyt tarvitaan vanhaan Högforsiin hellankansi, syvyys harvinaisempi 44 cm. Eli löytyykö kellareista, mökeiltä, vintiltä tai mistään kolosesta joko 43 cm x 44 cm hellankantta + 1 levy tai sitten vaihdetaan uusi koko leveydeltä eli 128 x 44 cm (3 levyä). Ja etsintäkuulutus voimassa vuositolkulla, kunnes löytyy. Ja jos tätä joku uunikorjaaja lukee, saa antaa myös muita korjausehdotuksia. Siinä on siis vanhan kaksiosaisen hellankannen vieressä sellainen tulipesä + pelti, jotka vaihdettaisiin kolmanteen levyyn ja tehtäs alle hellanluukku erikseen. PS. Myös tekijä etsinnässä ;)Remonttiraportti 2

lauantai 20. lokakuuta 2012
No niin, perinnerakentamisesta ei niin tykkäävät, koittakaa kestää. Tiedossa jonkin aikaa paljasta hirttä ja pellavatilkettä, pölisevää lahoa ja sammaltäytettä. Olimme viikon remppaamassa mökillä ja kaivoimme sen hyvin paljaaksi. Nyt tiedetään kyllä mitä on minkäkin lattian alla ja välissä, missä on hirttä ja missä on lautaa, ja ennen kaikkea päästy kaikesta muovista eroon. Muovimatto ei ollut aiheuttanut mitään sen suurempia vaurioita, mutta kun seinät purettiin, ikkunoiden alta ja kuolleista nurkista löytyi vanhaa lahoa. Kuivaa onneksi ja se on nyt opittu, ettei se ole vaarallista. Tilalle vain uutta vanhaa hirttä ja vain ekovillaeristeitä. Vanhat ikkunat olivat valutelleet joskus vuosikymmeniä sitten sulamisvesiä seinän sisään ja pehmittänyt puuta pitkän aikaa. Nyt vaan moottorisaha soimaan ja uutta puuta tilalle.
Lattian täytteenä oli kuivaa sammalta, vanhat tuvan lankut oli vaihdettu alapohjaksi, sitten fyllingit ja sitten tuollaista pikkusta jämälautaa. Sen päälle on nyt hankittu uudet lankut, kunhan siihen vaiheeseen päästään.
Vanhat haltexit on revitty pois tapetteineen päivineen, jemmaan otin kyllä sellaisen ison palan, josta voin sitten rauhallisempina hetkinä liotella eri tapettikerrokset esiin ja muistoksi. Seinän välistä löytyi myös ikivanha lottokuponki, jota silloin pelattiin kuudella rastilla. Arvoimme seitsemännet ja huomiseksi vetämään. Saas nähä kuis käy.
Joka kolosesta on kaivettu myös keltaset villat ja kivivillat pois, ja tilalle laitetaan tuollaista pellavaeristettä. Ne muut kun ei vörki hirsitalossa, niillä kun tuppaa olla tapana saada vesi pisaroitumaan. Ja niin kuin rakennustarkastaja sanoi, keltanen villa ei kelpaa kuin hiirille ja talitinteille.
Vanhat listat on jo putsattu, paklattu, hiottu ja uutta maalia tulossa pintaan. Vielä ei yhtään sen valmiimpaa kuvaa tullut tästä viikosta, kyllähän tässä niin kävi, että kolmella saa kertoa kuvitellun remonttiajan ja määrän. Mutta jouluksi tuonne, lupaan minä!

Remontti alkoi

maanantai 8. lokakuuta 2012
Nyt on ensimmäinen työntäyteinen mökkiviikonloppu takana. Intensiivikurssilla on tutustuttu 1929 siirretyn hirsitalon rakenteisiin ja todistettu että kun tarpeeksi purkaa, niin tulee maa vastaan. Visioni uusista lattialankuista, pienestä maalauspuuhasta ja tapetoinnista vaihtui nyt ainakin eteisen suhteen ihan alapohjan uudelleen rakentamiseen. Keittiöstä saatiin jo purettua vanha yläkaappi ja lastulevykomeroita, joka vielä tuossa kuvassa jöllöttää.

Kävin perjantaina Finnish design shopin "ulosmyynnissä" ja hankin mökille Gubin Grasshopperin. Kivalta näytti tuo valaisin siellä ja ilohan sitä on kannella remontin tieltä tuon tuosta. Kohta minulla alkaa viikon remonttiloma, joten sitten on varmasti enemmän saldoa tulossa. Ja jospa jo jossain vaiheessa edes jotain valmista.
Proudly designed by Mlekoshi playground