Mainostajalle

Pages

Maalaiset

lauantai 29. joulukuuta 2012
Kuvapäivitys 2.1. // Nyt kun kotikoneelle pääsin, niin päivitin hitusen noita superhuonolaatuisia puhelinkuvia kameralla otettuihin, älkää siis kummastelko kuvakulmavaihdoksia. Ihan samoja räpsyjä ei kamerasta löytynyt, mutta ne ovat edelleen nähtävillä Instagramissa.

Niin ja kukkatapetista on tullut jo muutamia kyselyjä, niin tiedoksenne, että se on Boråstapeterin Wallpapers by Scandinavian Designers -kokoelmasta ja kuvitus Stig Lindbergin. Sitä myyvät ainakin Värisilmät.

***

Mökkijoulu on nyt vietetty, niukalla varustetasolla, mutta sitäkin enemmän lämmöllä, ilolla ja yhdessä olosta nauttien. Kyllä kannatti puristaa remontti edes tähän pisteeseen, parempaa joulunviettopaikkaa saa hakea. Välipäivät ollaan taas pakerrettu ja urakoitu kaikkien varastojen, ullakoiden ja nikkarointihuoneen siivoukset. Voi mahdoton, miten hauskaa on penkoa vanhoja laatikoita ja tehdä löytöjä. Nyt on jo seivattu ihanat rottinkikorit, joukko Arabian vanhoja ruukkuja, astioita, Sorsakosken aterimia ja niin makeita villahuopia. Kuvailen täs joku hetki, nyt mökkisaunaan! Mukavaa vapaata, kohta on uusi vuosi. Poks!


Työmaakoristelua

lauantai 22. joulukuuta 2012Illalla saavuttiin lämpimään mökkiin. Sähköt on kytketty, mitä ylellisyyttä kuukausien raksalämmittimeen ja työmaavaloon. Illalla saumasin vielä laatat ja viimeistelin keittiön vaneriovet, joten tänään pääsemme asentamaan keittiötä. Tienoon pimetessä puuhastelimme kuusen koristeet: kulkusia, pipareita ja olkipukkiloisia. Joulu tulee tännekin!

Agamia ikävöiville

keskiviikko 19. joulukuuta 2012


Ei niin kaunis pikapäivitys, mutta täyttä asiaa. Olen kuullut monen tuskailevan kun Ikealla ei ole enää Agamia ja huuto.netistäkin käytetyt irtoaa hulluihin hintoihin. Törmäsin sattumalta suomalaisen Laulumaan vastaavaan. Samaa siroutta ei ihan saavutettu, mutta ajaa varmasti Agamin asian. Agamilla korkeutta oli 79 cm, Emilia-lasten pinnatuoli on 80,5 cm korkea ja hintaa palttiarallaa 119 e.

Jouluksi tupaan

maanantai 17. joulukuuta 2012


Hullut viikonloput takana ja näyttäisi siltä, että pääsemme kuin pääsemmekin joulun viettoon maalle. Ei suinkaan täysin valmiiseen tupaan, mutta sellaiseen, jossa voi jo juhlan viettää. Makuuhuone on lattialistoja vaille valmis, tuvassa jatkuu remontti jälleen joulun jälkeen. Lattioita ei ehditä maalaamaan ennen aattoa, mutta sisustetaan nyt tupa juhlaan ja palataan aherrukseen loppiaisen jälkeen. Nyt on kaikki seinät haltexoitu, tapetoitu, mökki sähköistetty ja tuvan uusi lautalattia asennettu. Eteinen on paneloitu loppuun ja sen katto pohjamaalattu. Uuninkorjaajakin piipahti menneenä viikonloppuna ja uskomattoman hyvää työtä tuli. Nyt on uuni korjattu ja kunnostettu toiveiden mukaiseksi: vanha ylhäältä päin täytettävä tulipesä vaihdettu sivusta aukeavaan, liesi siirretty vanhan aukon tilalle ja loppupätkä tasoitetaan vielä betonilla, niin saadaan samaan tasoon loppumatkaksi hyvä iso pannunalusta. Uuni tasoitettiin sunnuntaina ja nyt se kuivuu hissun kissun viikon ajan. Laasti vaalenee kuivuessaan, joten lopullinen väri on nähtävissä sitten aaton alla. Keittiön takaseinä sai myös laatat. Hirsien päälle ensiksi koolaus, sitten laattalujalevy, vesieristys ja laatoitus (jonka tein elämäni ensimmäisen kerran ja you tuben avustuksella, ja kyllähän tuo taisi onnistua. Saletisti helpompaa, jos seinät ja katot olisivat suoria, mutta nyt mentiin näillä). Tulevana viikonloppuna vielä saumaus, niin se alkais olla siinä. 
Voi olla ettei tässä ennen aattoa ehdi tänne, ja jos niikseen käy, hyvää ja rauhallista joulua teille kaikille! Instagrammissa varmasti tapahtuu enemmän, siitä on tullut niin hitsin kätsä tässä hommassa.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta joka tupahan!

Lauantaina Torikortteleihin mars!

torstai 6. joulukuuta 2012Vallilan työhuonemyyjäiset ovat nyt joulun aikaan siirtyneet Torikortteleihin. Varpusen Pussukkakauppa, RK Designin kortit/julisteet/etc. ja Month of Sundays myyvät tuotteitaan tulevana lauantaina Torikortteleissa Kiseleffin talossa. Me sisustusmyyjät olemme 2. kerroksessa, tervetuloa sinne siis!

Rapsakkaa remonttia

keskiviikko 5. joulukuuta 2012


Aika vilakka oli viikonloppuna remppailla. Tupa on nyt paperoitu kauttaaltaan ja haltexit nakuteltu seiniin.

Vanhassa eteisessä oli paneelit ja päädyssä pari komeroa. Toinen ihan säilytyskäyttöön, toisen takaa pääsi vinttiin vieville portaille. Purimme komerot ja portaat jo alkumetreillä, niin saatiin hitusen enemmän tilaa eteiseenkin. Uusi lisätilahan on kylmää kuin mikä samoin vanha yksinkertainen lattia. Edellisenä viikonloppuna eteinen sai pohjan kautta rakennetun kaksinkertaisen eristetyn lattian ja nyt jatkoimme eristämällä lisätilan seinät. Pintaan jatketaan paneelia, mitä siellä nyt olikin jo ennastaan. Maalataan tietenkin valkoisiksi, kunhan nyt siihen saakka päästää. Muutoinkin tulee aikamoinen Piet hein ek -ratkaisu siitä paneloinnista. Ei nimittäin enää löydy samaa edellisen isännän itse höyläyttämää mistään. Päädyimme mukavaan tilkkutäkkiratkaisuun, menköön uria ja sorvauksia miten sattuu, valkoinen maali  pelastakoot lopputuleman. Sisäkattoa tarttis nyt miettiä, niin ei mene kaikki lämpö vintin harakoille. Katosta vedettävät portaat nyt ainakin. Let sii.
Proudly designed by Mlekoshi playground