Mainostajalle

Pages

Kassitus

keskiviikko 27. helmikuuta 2013


Meillä pyritään sellaiseen Kaikelle paikkansa -toimintaan. Painotus sanalla pyritään. Se on miltei välttämätöntä, kun säilytystilaa on niukasti, ja jos järjestystä meinaa pitää pienissä neliöissä, on tavaroiden mentävä käytön jälkeen omille paikoilleen. Tähän luonnollisesti auttaa kaiken maailman korit, pussukat ja laatikot, ja niistäkin ehdottomasti helppokäyttöisimmät - joskus kansikin on liikaa. 
Meillä eivät nuken vaatteet roiku siististi minirekissä minihengareissa vaan käyttössä on  kassitusmeiniki. Sinne saa siivottua leikit aika nopsaan. Vanha sai väistyä, kun löysin tovi sitten Pinosta tuollaisen jämäkän siksakreunaisen kassin. Sinne menee nyt nukenvaatteet, minipotat ja tuttipullot salamana - suosittelen.

Kevät

maanantai 25. helmikuuta 2013

Tämä aurinko saa kevät mielelle. Ja mökin makuuhuone jopa kesätunnelmiin. Viikonloppuna oltiin aika rennoissa tunnelmissa, ei sen suurempaa työleiriä tälläkään kertaa, tuollaiset Ikean tauluhyllyt kirjoja varten saatiin porattua seinään. Osallistuttiin kyllä kyläjuhliin ja 3-vuotiaiden hiihtokilpailuihin. Ja mitali kaulassa kotiin!

Wallpaper, floor lamp, shelves.

Up

maanantai 18. helmikuuta 2013
Viikonloppuna oli kesäpeittojen vaihto. Päällimmäisenä syynä se, että halusin päästä testaamaan nuo Elloksen ruutulakanat. Normaalisti meillä on siis sellattinen tuplaleveä täkki, joka on suuren kokonsa lisäksi suureellisen lämmin. Mutta siis yksi yö takana ja aika rapsakat puuvillat oli seurana (Tiedoksi niille, jotka halusivat kuulla käyttökokemuksia.) Pesu pehmensi hieman, mutta ei niistä mitkään soft cottonit tullut. Mutta katsellaan.
Vaihdoin seinälle myös uuden julisteen. Tuo Fine little dayn Up on levollisuudessan täysin makkarikamaa. Tykkään.

Miniostoksilla

perjantai 15. helmikuuta 2013
Piipahdin tänään Ikeassa. Työkaveri oli vinkannut, että siihen naapuriin oli tullut iso kirppis ja kävimme katsomassa paikan. Ja se todellakin oli iso, sellainen mammuttimainen itsepalvelukirppis. Kuulemma viikonloppuna oikein tupaten täynnä. Tiiä tuosta, mutta nyt mahtui hyvin kiertelemään ja ostin Hay look-a-like ruutuvihkon 1,5 eurolla. Ja Ikeasta illaksi herkkuja. Tuo veikeä kirja löytyi Ateneumin kirjakaupasta. Se on muuten kaupungin paras lasten synttärilahjaliike.

Harmaata, harmaata.

keskiviikko 13. helmikuuta 2013
No niin, nyt tulisi vielä muutama kuva viime viikonlopulta. Mökillä oli siis alkuaan muovimatot, jotka joissain huoneissa oli laitettu vanhojen lankkujen ja kovalevyn päälle, tuvassa taasen vanhat päällislankut oli aikanaan vaihdettu sinne koko lattian pohjalankuiksi, väliin eristeet ja päälle pilipalilautaa, kovalevyä ja lopun kruunaamaan taas se muovimatto. Osin siis selvisimme vain purkuhommilla ja uudella maalipinnalla, tuvassa taasen piti laudottaa koko lattia uusiksi. Nyt se olisi valmis, saanut viimein myös maalipinnan. Päädyimme noihin Uulan maaleihin ja voi tsiisus mikä ero lopputuloksessa. Niin kauniin samettista maalipintaa harvemmin näkee. Sävy on hitusen vihreään taittava harmaa, värinimen voi joku vaan arvata. 
Uunikin rapsuteltiin ennen joulua vanhoista lateksimaaleistaan ja se sai perinnemestarin käsissä uuden pinnan. Keittotaso siirrettiin suunnitelmien mukaan vanhan päältä täytettävän tulipesän kohdalle ja sivuun tehtiin uudet luukut. Liesitason viereen jäi siis laskutilaa, jonka nyt tasotettiin betonilla. Siihen voi laskea huoletta kylmää tai kuumaa, ja sopii nätisti uunin värimaailmaan. 
Amsterdamin reissulta toin tovi sitten tuollasen Clojo-veskipaperitelineen. Simppeli kuin mikä ja passaa tuolla mökkireissuilla hyvin pikku pottailijan tarpeisiin.

Yhdet hyvät kiitos.

tiistai 12. helmikuuta 2013
Olen muistaakseni aiemminkin kertonut olevani pyyheronkeli. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin huonosti imevät, liian koppurat tai silmukoiltaan purkaantuvat kylpypyyhkeet. Joteskin alkaa tässä maailmassa olla kyllästynyt kaikkeen sellaseen puolivillaseen tekemiseen. Miksi pitää yleensäkään tehdä jotain, joka ei toimi tai on kertakaikkiaan ala-arvoista laadultaan. Eihän siinä voita kukaan. Mutta joo siis monenmoista pyyhettä on meidän perheessä testattu ja vain yhdet hyvät tarvittaisiin.

Tähän saakka parhaiden pyyhkeiden palkinto on mennyt Pellevävarelle, mutta niiden saatavuus on aika nihkeätä täällä Suomessa. Jokunen vuosi sitten sain Finskun uutuuspyyhkeitä, jotka vuorottelivat noiden Pellevävareiden kanssa. Tänään itse asiassa hoksasin, että nehän ovat kestäneet priimana tosi hyvin. Ei nyt ihan Pellevävaren kauan, mutta kiitettävästi kyllä. Menin sitten saman tien Finlaysonille ja ostin uuden erän. Otin noita Silmuja, joissa on puuvillan lisäksi soijaa tuomassa samettista tuntua ja imukykyä. Saas nähä kuis nyt näiden käy, tiukka kulutuksenkestokokeilu alkoi just nyt.

***
Koukut/hooks from Nomess, henkarit/hangers from Hay.

Helmikuun valossa

maanantai 11. helmikuuta 2013Emme olleet joulun jälkeen käyneet laisinkaan mökillä. Perjantaina vihdoin pääsimme ja olipas rentouttava viikonloppu! Tuvan suuret puhteet alkavat olla hoidettu eikä tänä viikonloppuna yksikään sivellin uponnut ämpäriin eikä porakone laulanut. No mutta ompelukone senkin edestä, kun tehtiin tuollaiset salusiinit tuvan ikkunoihin Saanan ja Ollin Maailman synty -hamppukankaasta. Surautin myös tovi sitten tuosta ihanasta Florence Broadhurstin hevoskankaasta pikkutyynyn. Haaveilin sitä aiemmin tapettina makkariin, mutta juuri natsaavaa musta-valkoista väritystä ei tällä haavaa ollut kuin kankaassa.  Makkarin kukat tekevät kyllä hyvää ja tuo mallitilkusta tehty pikkutyyny ilahduttaa sitten muutoin. Laittelen vielä lisäkuvia mökiltä lähipäivinä, kunhan saan purettua kamerasta.

Ai niin. Käytiin lauantaina lähikaupungin kirpparilla ja sielläpä odotti aikamoinen löytö. Saatiin matkaan tuo pitkä Artekin penkki ja enemmän kuin kohtuuhintaan. Se päätyy saunatupaan jossain vaiheessa, kekotelkoot tuvassa kunhan remontti siellä on hoidettu.

Perjantaina ennen mökkireissua piipahdin 12 x koti kirjan julkkareissa. Hyvä Jonna ja Krista, kauniin teoksen olette tehneet ja se tarjosi oikein rentoittavia sisustustunnelmia mökillä maaten. Suosittelen!

Edukkaat

keskiviikko 6. helmikuuta 2013Jos Kodin1 yllätti tovi sitten makeilla pussilakanoilla, nyt löytyi toinen moinen. Elloksella on tuollaiset kääntöpuoliruutulakanat, joissa siis pussilakanan toinen puoli on musta- ja toinen valkopohjainen. Kahden pussilakanan lisäksi tulee neljä tyynyliinaa, kaksi molemmissa värityksissä. Ja koko setti vain 29,95 e. Mutta tottahan se, ettei tuohon hintaan voi kaikkea saada. Laatu on koppuraa ja harvaa puuvillaa, mutta katsotaan mitä 60-asteen pesu ja huuhteluaine saavat aikaiseksi.
Tukholman Tiimarista eli Lagerhausista sain tuliaisena samaan settiin sopivan tarjottimen. Passaavat kuulkaas kesämökin aamuihin paremmin kuin hyvin.

Tupatarkastus

tiistai 5. helmikuuta 2013Anun toiveeseen on vastattu, ovet aukaistu ja nyt pääsee kaappeihin kurkistamaan. Todistettavasti minimalistisen keittiön ovien takaa aukeaa ihan peruslapsiperheen astiakokoelma eriparikuppeineen, eväsbokseineen ja kakkuvuokineen. Jos oikein minimalistiksi ryhtyisi, voisi noita leikkuulautoja olla vaikka yksi, ei kuutta ja pari salaattikulhoakin saattais riittää neljän sijaan.Minikeittiö

maanantai 4. helmikuuta 2013


Olen heikkona minikeittiöihin. Hyvä ollakin, kun ei omista mitään mammuttimaista U-keittiötä tai suuria saarekkeita. Pienessä keittiössä saa ratkoa tosissaan, mitä laitteita mihinkin mahtuu, minkä verran perhe oikeasti kaipaa astioita ja olisiko vielä jossakin joku sentti hyödynnettäväksi. Meidän keittiö valmistui toissa kesänä ja vaikka kaapistojen vähyys arvelutti montaa, toiminut on enemmän kuin hyvin. Ei tule liiemmin hamstrattua kulhoa ja kuppia, saatikka harvemmin käytettäviä pienkodinkoneita.
Tein uusimpaan Dekoon jutun tästä rakkaasta aiheesta ja siinä esiteltiin myös meidän keittiö. Ja vaikka keittiö olisi kuis toimiva, kyllä se välillä kaipaa päivitystä. Laitettiin välitilaan marmorilaatat ja vaihtuva taidenäyttely sai Playtypen uuden julisteen. Marmorilaatat hankittiin Kaakelikeskuksesta ja mikä parasta juuri senttienpäälle mentäessä - keraamisella laatalla mahtuu hyvin tuonne hanan ja seinän väliin, kun perinteiset kivilevyt olisivat olleet liian paksuja.
Proudly designed by Mlekoshi playground